TENUL GRAS SI MACHIAJUL

Tenul gras si machiajul

DRAGILE mele!!
Foarte multe dintre noi ne confruntam cu exces de sebum mărit(mai mult sau mai puțin) la nivelul fetei.Aceasta este o reala problema,atunci cand dorim sa aplicam machiaj,fie el pentru evenimente sau pentru a-l purta zi de zi.
Tenul gras face ca machiajul sa reziste mult mai puțin decât atunci  cand il aplicam pe un ten normal sau uscat,in special atunci cand NU acordam suficientă atenție in îngrijirea lui (tratamente cosmetice regulate care mențin o igiena si un ph normal al pielii,folosirea produselor de rutina adecvate,uneori e necesar consult medical ,analize)

Machiajul care este aplicat pe un ten uleios,seboreic,poate determina o diversitate de probleme dermatologice,secreția in exces a sebumului(ulei)  provoacă scurgerea si oxidarea produselor de machiaj.
Pentru aceasta ,industria beauty oferă soluții pentru aplicarea machiajului care sa reziste chiar si pe tenul gras.

Trebuie sa știm ca excesul de sebum este destul de greu de ținut in frâu.
Va pot enumera câteva caracteristici dupa care iti dai seama ca ai tenul gras:
-tenul este lucios o ora, doua dupa curățare ,dupa care devine uleios;
-machiajul aluneca sau dispare de pe ten;
-porii sunt mai mari in special in zona T
-cand te confrunti cu emotii puternice sau conditii de stres-tenul secreta mai mult sebum ca de obicei,devine uleios.

Daca avem tenul gras este important sa stabilim care sint cauzele producției mărite de sebum.Ele pot fi diverse: de natura hormonală,legată de alimentație,efectul Stresului,condițiile meteo,poluare!

Machiajul pe care il recomandam ( nu doar eu,make-up artiștii in general) pentru tenul gras consta in pregătirea pielii folosind o loțiune tonică degresanta.
Apoi aplicam baza de machiaj si primerul.Daca nu aplicam primer sau produse care sa realizeze bariera intre ten si machiaj,machiajul NU persista mai mult de 3 ore pe un ten seboreic ,apoi daca il aplicam fardurile își mentin aspectul pana la 6 -8  ore,in funcție de cantitatea de sebum secretată de piele.
Pleoapele vor fi machiate peste o baza care acționează ca o pelicula intre piele si fard.
Pudra o folosim cu moderație,translucida sau pe baza de minerale,pentru a fixa fondul de ten.

❗️❗️❗️Chiar si cand respectam toți pașii corecți ,este posibil ca la un moment dat machiajul sa fie compromis de sebumul in exces.Pentru acest fapt indicam sa folosiți ȘERVEȚELE MATIFIANTE,create special pentru tenurile grase,pe care le utilizați prin Tamponarea zonelor unde LUCIUL a apărut.❗️❗️❗️
Cu mult drag pt voi,in speranta ca sfaturile noastre va sunt utile si va vor ajuta sa intelegeti  anumite situatii!!!
Adina Zotinca


Comentarii